שאלות ותשובות בפסיכומטרי
הבחינה הפסיכומטרית מורכבת ומעוררת שאלות רבות. לכן ריכזנו עבורך תשובות לכמה שאלות חשובות על הבחינה הפסיכומטרית. אם יש לך שאלה נוספת, אתה תמיד מוזמן ליצור קשר לקבלת ייעוץ חינם עם יועץ הלימודים של מור קורן.
-
מהו הציון הממוצע בבחינה הפסיכומטרית?
ממוצע הציונים הארצי בבחינה הפסיכומטרית כיום הוא 536 נקודות.
-
מהי הסטטיסטיקה של מספר הנבחנים וציוני הפסיכומטרי?
כל שנה ניגשים לבחינה הפסיכומטרית כ-68,000 נבחנים. הציון הממוצע בבחינה עומד על 536. כ-5% מהנבחנים מקבלים מעל 700! רק כ-2% מהנבחנים יצליחו לקבל ציון הגבוה מ-730!
-
כמה נבחנים מצליחים לקבל מעל 700?
כ-5% מהנבחנים בכל מועד מקבלים מעל 700. אכן, מטרה לא קלה. עם זאת, הכנה נכונה עם ספרי לימוד מעודכנים ברמה אחת מעל המבחן ומדריך צמוד בהחלט יכולים לעזור לך לקבל את הציון הנחשק!
-
מתי ניתן לגשת לבחינה הפסיכומטרית?
הבחינה מתקיימת בארבעה מועדים בשנה.
באביב – בחודש מרץ או אפריל ; בקיץ – בחודש יולי ; בסתיו – בחודש ספטמבר או אוקטובר ; בחורף – בחודש דצמבר.
-
האם אפשר לגשת לשתי בחינות ברצף?
כן, החל ממועד ספטמבר 2017 ניתן לגשת לכמה בחינות ברצף ללא צורך במועד צינון שהיה נהוג בעבר.
-
איזה ציון נחשב בפסיכומטרי הגבוה או האחרון?
רוב מוסדות הלימוד נוהגים להתייחס לציון הגבוה. יחד עם זאת, כדאי לברר לפני הרישום לבחינה את התנאים מול מוסד הלימודים המבוקש.
-
כמה פעמים אפשר להיבחן?
כמה שרוצים, אין הגבלה על מספר הבחינות שניתן לגשת אליהן.
-
האם הניקוד מחושב באופן שונה לכל שאלה?
לכל השאלות האמריקאיות בבחינה הפסיכומטרית יש אותו ניקוד.
-
קשה לי עם זמנים בבחינה ואני לא מצליח לענות על כל השאלות, זה בסדר לנחש חלק מהתשובות?
כן, המרכז הארצי לא מוריד ניקוד על תשובות לא נכונות, לכן אם לא הספקת לענות על כל השאלות, רצוי לנחש.
-
למה הממוצע הארצי כל כך נמוך?
קרא על סוד ההצלחה של מור קורן ותבין למה הממוצע הארצי נמוך ולמה התלמידים של מור קורן מצליחים להוציא את הציונים הכי הגבוהים בארץ.
-
כמה נקודות בממוצע ניתן לשפר בבחינה חוזרת?
בממוצע, בעשור האחרון, הציונים של נבחנים שניגשו בפעם השנייה ומעלה היה גבוה בכ-27 נקודות משל נבחנים שניגשו בפעם הראשונה. על אף הממצאים, קרא על סוד ההצלחה של מור קורן ותבין למה תלמידים של מור קורן מצליחים לשפר את הציון ביותר מ-100 נקודות!
-
האם כל הנבחנים שניגשים לאותו מועד מקבלים את אותה בחינה?
בכל מועד בפסיכומטרי מתקיימות כמה בחינות: אחת בבוקר, אחת בצהריים ולעתים יש יום נוסף שניתן להיבחן בו. מי שנבחן באותו מועד ובאותה שעה יקבל בחינה זהה. יחד עם זאת, פרקי הפיילוט יכולים להיות שונים. מובן שנבחן שניגש לבחינה בשעות הבוקר יקבל בחינה שונה מנבחן שניגש בצהריים.
-
האם יש שאלות מבחינות קודמות שחוזרות על עצמן?
המרכז הארצי לא משחזר שאלות מפרקי האמת, בכל מועד כותבים בחינה חדשה.
-
לכמה שנים הציון הפסיכומטרי תקף?
כל מוסד אקדמי רשאי לקבוע לכמה זמן ציון הפסיכומטרי תקף מבחינתו. ברוב המוסדות הבחינה תקפה ל-7 שנים. לקבלת תוקף מדויק ניתן לפנות למוסד האקדמי שאליו הינך מעוניין להירשם.
-
ניתן לשלם באמצעות הפיקדון הצבאי על קורס פסיכומטרי?
כן, לרשות כל חייל משוחרר עומד פיקדון אישי, החל מ-14 יום לאחר סיום השירות. ניתן לממש את הפיקדון לטובת תשלום קורס פסיכומטרי. יש לבקש מהמכון שאליו אתה רוצה להירשם שובר לתשלום באמצעות הפיקדון, להיכנס לאזור האישי באתר האגף והקרן לחיילים משוחררים ולעקוב אחר ההוראות.
-
עניתי על כל השאלות בפרק לפני תום הזמן, האם ניתן לעבור לפרק הבא?
לא ניתן לעבור בין הפרקים באופן עצמאי גם אם נותר לך זמן. יש להישמע להוראות הבוחן ולעבור לפרק הבא רק כאשר יבקשו זאת.
-
אילו ציונים ניתן לקבל בפסיכומטרי?
טווח הציונים שניתן לקבל בבחינה הפסיכומטרית נע בין 200 ל-800. הציון בבחינה יחסי ומחושב לא רק באמצעות מספר התשובות הנכונות שענית, אלא גם ביחס לכלל הנבחנים באותו מועד.
-
אם יש שאלה שאני לא מצליח בבחינה, כדאי לנחש את התשובה?
כן, אם לא תסמן שום תשובה, לא תקבל ניקוד על השאלה. המרכז הארצי לא מוריד לך נקודות על תשובה לא נכונה ולכן אם אתה לא מצליח תרגיל, רצוי לנחש ניחוש מושכל.
-
האם ניתן להתקבל לאוניברסיטה ללא ציון פסיכומטרי?
ניתן להתקבל ללימודים אקדמיים על סמך תעודת בגרות ללא פסיכומטרי בהתאם לביקוש במקצוע ולדרישות המוסד האקדמי. ברוב המקצועות הנחשבים, על מנת להתקבל לאחת מהאוניבריטאות ציון פסיכומטרי הוא תנאי הכרחי לקבלה, בעוד שבחלק מהמכללות ניתן להתקבל גם ללא פסיכומטרי.
-
איך נרשמים למבחן הפסיכומטרי?
-
מה צריך להביא לבחינה?
כל נבחן נדרש להגיע לבחינה עם תעודה מזהה הנושאת תמונה – תעודת זהות, רישיון נהיגה או דרכון. כלי כתיבה – עיפרון מסוג HB2 ומחק. הבא איתך את מכתב הזימון לבחינה שקיבלת מהמרכז הארצי, הוא יסייע לך למצוא את מקום הבחינה. בנוסף, כדאי להביא כריך, בקבוק מים וסטופר.